A rendőrség, a bányászbéka és Orbán Audikkal furikázó semmirekellői

Valószínűleg igaz, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági nehézségekkel küzd – állítja az egyik rendőrségi szakszervezet főtitkára. Egy őrnagy pedig azt üzeni a kormányfőnek: „a rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra”.

Vélhetően igaza volt a Pest megyei rendőrfőkapitánynak a szervezet gazdasági nehézségeit taglaló levelében - mondta a Független Hírügynökségnek Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára. Szima úgy véli: a kormány szándékosan taszítja anarchiába az országot.

Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány a napokban kiküldött vezetői körlevelében a főkapitányság rendkívül nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva szigorító intézkedéseket rendelt el. Az Országos Rendőr-főkapitányság azonnali vizsgálatot rendelt el a megyében.

Két napon belül megállapították, hogy a főkapitányság gazdasági háttere stabil. Ármós Sándor hamarosan távozhat a posztjáról, mert nem ellenőrizte a jelentés valóságtartalmát, a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen fegyelmi indult.

Szima Judit úgy tudja, hogy bizonyos szigorításokat csak "papíron" vontak vissza. A rendőrség pénzének nagy részét zárolták, de hogy hol a pénz és meddig zárolták, arra a kötelezettsége ellenére sem adott választ a TMRSZ-nek a belügyminiszter. A közrend fenntartásáért felelős állománynak néhol WC-papírra sincs pénze, az "Orbán-közeli" Terrorelhárítási Központ munkatársai viszont 10-40 millió forint közötti pénzekért veszik az autókat.

Egy nappal korábban egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöknek szólt "szólt be" egy rendőr őrnagy a Facebookon.

Azzal kezdi nyílt levelét, hogy Orbán ne papoljon a közbiztonságról, mert "pont olyan semmirekellő mint az elődei voltak, akiket annyit pocskondiázott". "Ha esetleg nem mondták önnek, a rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra - írja". A rendőr azt üzeni Orbánnak, jó lenne, ha felébredne és kicsit körbenézne. Mint írja, "mint azt az egyetlen valamirevaló tábornok le merte írni a végeken nincs pénz semmire (értsd: papír, WC papír, tolmács, szakértő) a maga által létrehozott TEK nevű semmirekellő társaság (a Terrorelhárítási Központ - a szerk.) meg Q7-es Audikkal furikázik".

Bajusz levelében említést tesz arról is, hogy a helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek, amiért elvárják, hogy friss, fitt, művelt, pihent és mindig hadrafogható legyen. A TEK-nél ugyanez az őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető, közben pedig semmit sem csinál.

Az őrnagy felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, ne feledje, ezek az emberek közülük mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolnak, uszodába járnak és lézengenek. Mint írja: hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük. 

A BRFK szeerint az őrnagy magánvéleményt közölt, amire "valamennyi rendőrnek joga van, mindaddig, amíg a megfogalmazott vélemény stílusa és tartalma nem teszi méltatlanná hivatása gyakorlására".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.