A rendőrök megcáfolták a mendemondákat

Nem igazolódtak azok a mendemondák, amelyek szerint a tavalyi vörösiszap-tragédia idején adományok tűntek volna el a katasztrófa sújtotta térségből. A rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta az ezzel kapcsolatos nyomozást.

Megszüntette a rendőrség az állítólagos devecseri adományeltűnések miatt indított nyomozást, mert az adományok beérkezése nem bűncselekmény, hanem szállításszervezési problémák miatt maradt el - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden a távirati irodával.

Mága Zoltán televíziót oszt a vörösiszap katasztrófát követő héten Devecseren
Móricz Simon 2010.10.15. Digitális 2010. október 15. Mága Zoltán televiziót oszt a vörösiszap katasztófát követő héten Devecseren. 2010.10.15. Fotó: Móricz Simon

A rendőrség januárban indított vizsgálatot annak kiderítésére: van-e valóságalapjuk azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint különféle adományok tűntek el a vörösiszappal tavaly októberben elöntött Devecserből.

Orsós Károly tájékoztatása szerint az ügyben indított büntetőeljárás az elmúlt héten a nyomozás megszüntetésével befejeződött. Korábbi közlés szerint két bejelentés érkezett a rendőrséghez, a bejelentők mindkét esetben a településen közszájon forgó mendemondákról számoltak be, ám az információk nem igazolták bűncselekmény elkövetését. A hivatalból indított nyomozás célja volt tisztázni, hogy az adományok kiosztásával kapcsolatban történt-e bűncselekmény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.