A rendőrfőkapitány és a NNI főnyomozója Bajnainál

A kormányszóvivő bejelentette: a miniszterelnök intézkedéscsomagot rendelt a cigányok elleni sorozatgyilkosságok felderítésére. A kormány pénzt és embert ad az eredményes munkához.

A kislétai gyilkosság aljas, embertelen, gyáva tett volt, és egyben a Magyar Köztársaság elleni támadás is - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő -, Magyarországon rendnek kell lennie, bűn nem maradhat büntetlen, a kormány és valamennyi szerve erővel és szigorral fog fellépni a gyilkosság elkövetőivel szemben. Bajnai Gordon intézkedéscsomagot rendelt a rendőri vezetőktől. Az intézkedéscsomag célja, hogy a „védőhálót" kiterjesszék, azaz az esetleges következő támadásokról megvédjenek minden olyan települést, ahol nagyszámban élnek romák - mondta a kormányszóvivő.

A szóvivő elmondta: a miniszterelnök a dolgozószobájában fogadta Bencze József országos rendőrfőkapitányt és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozásért felelős nyomozóját. A megbeszélésen Bajnai Gordon átfogó, részletes tájékoztatást kapott a rendőri vezetőktől, a miniszterelnök kifejezte, hogy a kormány nagyon elszánt, és minden segítséget megad a rendőrségnek a nyomozáshoz.

Emberi és anyagi akadálya nem lehet a nyomozásnak, a kormány minden segítséget - pénzt, embert - megad a rendőrségnek, hogy a nyomozás sikeres legyen. - Bízni kell a rendőrségben, a rendőrség rendelkezik a képességgel és a tudással a bűncselekmény felgöngyölítéséhez - jelentette ki a szóvivő. - Nem merült fel olyan kétely, kérdés, amely megingatta volna a kormányfőnek a rendőri vezetésbe vetett bizalmát.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.