Selmeczi beszél a politika legaljáról

Ennyire kiakadt a Fidesz, amiért lekommunistázták.

A Fidesz szerint "a politika legalja, amikor fogyatékkal élő emberek és beteg gyerekek hátán akar egy párt visszamászni a parlamentbe, ahogy azt az egyre hiteltelenebb Bajnai-párt teszi". Így reagált a nagyobbik kormánypárt szóvivője Szabó Tímea, az Együtt-PM szövetség független országgyűlési képviselőjének szavaira, aki pénteken kijelentette: a Nemzetközi Pető Intézet tervbe vett államosítása semmilyen problémát nem fog megoldani, az állami felügyelet alá vonással a kormány "folytatja azt a kommunista tempót, amit már a magán-nyugdíjpénztárak lenyúlásával és az E.ON és egyéb cégek államosításával elkezdett".

Selmeczi Gabriella (Fidesz) ezzel kapcsolatosan azt közölte az MTI-vel: a kijelentés különösen hiteltelen attól a bukott baloldaltól, amely kormányzása idején sorozatosan csökkentette a Pető Intézet támogatását és sorra szavazta le a Fidesz akkori indítványait az intézet helyzetének rendezésére.

"A Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel ellentétben - amely hagyta, hogy az intézet egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe sodródjon -, a jelenlegi kormány kezdettől az intézet helyzetének rendezésén dolgozik" - fűzte hozzá közleményében a szóvivő.Tudatta azt is: a kiemelt pénzügyi támogatáson túl a Fidesz-kormány kész felelősséget vállalni a beteg gyermekekkel foglalkozó nemzetközileg elismert intézet fenntartásáért. Mint írta, a Pető Intézet eddig is egy száz százalékban állami tulajdonú társaság fenntartásában működött, a közvetlen állami felelősségvállalás minden érintett szerint megnyugtató helyzetet teremthet a gyermekek, a szüleik és a dolgozók számára is. Ezért a Fidesz támogatja az EMMI és az intézetvezetésének elképzelését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár egy müncheni világkongresszuson azt mondta, közvetlen állami fenntartásba kerülne a budapesti Pető Intézet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.