Beperli a Hír Tv-t a plágiummal megvádolt Sós Tamás

Sós Tamás egri szocialista politikus hétfőn pert indít a Hír Tv Célpont című műsorában elhangzottak miatt, melyek szerint doktori értekezését egy részét forrásmegjelölés nélkül másolta. Közölte: visszautasítja a plágiumot, a dolgozatát saját kutatásai alapján írta.

Úgy látszik, a Hír Tv nehezen viseli, hogy nemrég a Fővárosi Ítélőtáblán jogerősen pert vesztett velem szemben hazugságok, aljas rágalmak miatt. Elveszíti majd azt a pert is, amelyet már hétfőn indítok a Fővárosi Törvényszék előtt a péntek esti Célpont című „kilövő” műsorban elhangzottak miatt - írja közleményében Sós Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő, a Heves megyei önkormányzat volt elnöke.

A politikus arra a vádra reagált, miszerint doktori disszertációjának egy része plágium, és a dolgozat szó szerinti egyezéseket tartalmaz - forrásmegjelölés nélkül - más tudományos értékezésekkel. Erről a Hír Tv Célpont című műsora számolt be péntek esti adásában.

Sós Tamás szerint "a műsor módszere változatlan: nettó hazugságok tálalása hihető környezetben". Mint fogalamaz, új elem a bosszú. Leszögezte: "határozottan állítom, hogy a dolgozatom saját kutatásaimon alapul és a plagizáció minden vádját visszautasítom. A doktori dolgozatok tartalmának szakmai megítélése, megvitatása az arra hivatott szervezetekre és eljárásokra tartozik, nem pártszolgálatot teljesítő sajtómunkásokra. Állok elébe bármely hivatalos eljárásnak" - zárul Sós Tamás közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.