A pedagógusok csalódtak a kormányban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elvárja, hogy a kormány képviselői hagyjanak fel az egyeztetések nélküli kezdeményezésekkel a közoktatást érintően, s térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz.

Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfői közleményében azt írta, hogy bár az érdekvédelmi szervezetek nyitottan, az együttműködés szándékával nyújtottak kezet a 2010-ben megalakult kormányzat felé, sokszorosan csalódtak, "a nemzeti együttműködés rendszere kimerült a kérdőíves felmérésekben, melyekről mindig győzelmi jelentéseket kaptunk, de a tényekről semmit sem hallottunk".

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának (Nefmi) illetékesei ugyan folyamatos egyeztetésekről nyilatkoznak, de a valóságban szinte semmi nem történt - olvasható a szakszervezeti vezető közleményében, amely szerint az államtitkár kommunikációs offenzívája valójában nem szolgál mást, mint a fájdalmas tény eltakarását, hogy ismét elvesztettek egy évet.

A PDSZ szerint semmi nem valósult meg azokból az ígéretekből, melyek a pedagógusok nagy részét hamis illúzióba ringatták, sőt a kommunikációs "brainstorming" eredményeként egy minden eddiginél súlyosabb megszorításcsomag rémképe sejlik fel.

"Bár az 'ötletgazda' a pedagógusok nagy tömegeinek támogatását vizionálja, ki kell, hogy ábrándítsuk. A pedagógusok számára elfogadhatatlan az óraszámok bármilyen formában történő emelése, visszautasítják szabadságuk megrövidítésének szándékát, megalázónak tartják, hogy fizetésük alkalmatlan az értelmiségi létforma bármilyen szintű megélésére, s méltatlannak gondolják, hogy a Nefmi közoktatási államtitkárságának vezetése képtelen a közoktatás valódi érdekeit képviselni" - áll a kommünikében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.