A PDSZ helyesli, hogy a versenyszférában is kötelező a jövedelemkompenzáció

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) megnyugvással fogadta a parlament döntését, amely a versenyszféra dolgozói számára is kötelezővé teszi az egykulcsos jövedelemadó bevezetése miatti jövedelemkiesés kompenzálását - közölte a tömörülés elnöke szerdán az MTI-vel.

Mendrey László közleményében úgy fogalmazott: helyénvalónak tartják, hogy a jogszabály komoly büntetést és versenyhátrányt helyez kilátásba azon munkáltatókkal szemben, akik a bruttó háromszázezer forint alatt keresők esetében nem hajtják végre a kötelező kompenzációt.

Ugyanakkor nyomatékosan felhívják a kormány figyelmét arra a tényre, hogy a közalkalmazott pedagógusok között - akiknek átlagfizetése nem éri el a bruttó kétszázezer forintot - még mindig szép számmal akadnak olyanok, akik bércsökkentést kénytelenek elszenvedni az egykulcsos jövedelemadó bevezetése miatt.

Erre a tényre ez év május 15-én kelt levelükben felhívták a parlament gazdasági bizottsága elnökének figyelmét, aki a mai napig sem válaszolt megkeresésükre - idézte fel a szakszervezeti vezető.

Hozzátette: az átlátható, tiszta, korrekt viszonyok megteremtése minden állampolgárnak elemi érdeke, és hasznos, ha a kormány jó példával elöl járva elsőként a saját kompetenciájába tartozó területen végzi el azt, amit mástól is elvár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.