A PC és az NBH kapcsolata: négy oldalnyi államtitok

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elfogadta a Political Capital és a Nemzetbiztonsági Hivatal kapcsolatáról szóló jelentést.

 A Political Capital hónapok óta kéri a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH), hogy engedélyezze a szélsőséges politikai tendenciákról szóló kutatási eredmények nyilvánosságra hozatalát, ám azt a hivatal főigazgatója, Balajti László megtiltotta - áll a politikai elemző cég hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Political Capital értetlenségét fejezte ki az NBH és a cég közötti szerződések ügyében zajló eseményekkel kapcsolatban, mert az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának munkacsoportja "működése alatt egyetlen egy meghallgatást sem tartott, így nem csak azt nem lehet tudni, mi áll a négyoldalas dolgozatban, hanem az is kérdéses, mi alapján írták meg azt".

A Political Capital bízik abban, hogy a kutatások nem válnak aktuálpolitikai játékszerré, mert azzal szerintük kizárólag a hazai szélsőséges politikai csoportokat segítenék a rövid távú politikai érdekek által vezérelt közszereplők.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfői zárt ülésén egyhangúlag fogadta el a soraiból felkért háromtagú munkacsoport által készített, a Political Capital és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) kapcsolatáról szóló jelentést.
A munkacsoport két hónapon keresztül vizsgálta a Political Capital cégcsoport és az NBH kapcsolatrendszerét, de az ügynek szinte minden összefüggése államtitkot képez.

A munkacsoport - Tóth Károly szocialista bizottsági alelnök, Bőhm András SZDSZ-es bizottsági tag és Hende Csaba fideszes képviselő - négyoldalas jelentést készített, ezt fogadta el ellenszavazat nélkül a testület. A bizottság úgy döntött: a jelentést továbbküldi a titkosszolgálatokat felügyelő miniszternek, Juhász Gábornak, továbbá a legfőbb ügyésznek, Kovács Tamásnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.