A nyomozók szerint van korrupció az igazságszolgáltatásban

Nemzetközi elfogatóparancs Farkas Péter ellen, korrupció a rendi-feudális magyar igazságszolgáltatásban, hőre eltűnő tinta a munkaszerződéseken, Baja Ferencből még informatikai miniszter is lehet - kezdődik a Luca-hét. Reggeli lapszemle.

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Farkas Péter olimpiai bajnok ellen a  Pesti Központi Kerületi Bíróság - írja a Magyar Nemzet.

A sportolóra november 3-án öt év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, testvérét, Farkas Károlyt - akit a verdikt után Vecsésen fogtak el - hét évvel sújtotta  kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A testvérpár nem várta meg az ítélethirdetést, ezért adtak ki elfogatóparancsot  ellenük.

Farkas Pétert szemtanúk a bécsi repülőtéren látták utoljára.

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács egy felmérésére hivatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Tölgyessy Péter alkkotmányjogász, volt SZDSZ-elnök, egykori fideszes képviselő. A felmérés során az ügyvédek 30, a nyomozók 45 százaléka állította, hogy nemigen bizonyítható, de van korrupció a bírósági gyakorlatban. Tölgyessy Havasiné Orbán Mária legfelsőbb bírósági elnökjelöltsége kapcsán beszélt arról, hogy a magyar igazságügyben rendi-feudális viszonyok uralkodnak, szükségesek lennének a reformok.

A munkáltatók hőre eltűnő tintával töltötték ki a dolgozó munkavállalói könyvét az M6-os sztráda építésekor, írja beszámolójában az index. A munkaügyi ellenőrök az alvállalkozók 75 százalékánál találtak be nem jelentett munkásokat.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség azt tapasztalta, hogy csalások sorozatával épül a Budapest-Pécs sztráda. A vizsgált alvállalkozók 75 százalékánál, vagyis 217 munkáltatónál találtak feketén dolgozókat. Összesen 40 munkáltató bukott le varázstintás csalással.

Informatikai kérdésekről szóló ötpárti tárgyalásokon felvetődött, hogy önálló  minisztérium felügyelhetné a jövőben a területet, amelynek vezetője  Baja Ferenc informatikáért felelős jelenlegi kormánybiztos lehetne - nyilatkozta Molnár Béla KDNP-s képviselő a Magyar Hírlapnak. Van azért ebben a hírben némi kétség is, hiszen a nyilatkozó Molnár azt is elmondta: államtitkári poszttal kínálva őt is megkeresték ebben az ügyben. De hogy kik, azt homály fedi.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.