A Normafa-törvény elhalasztását szorgalmazza a PM

Pokorni Zoltán népszavazási javaslatát támogatandó, a XII. kerület PM-es képviselői önkormányzati határozatot nyújtottak be, amiben arra kérik fel a testületet és a polgármestert, hogy kezdeményezze a Normafa-törvényjavaslat elhalasztását az előterjesztő Belügyminiszternél és az Országgyűlésnél.

A határozati javaslatot a testület holnapi – szeptember 26-i ülésén tárgyalja majd. A Párbeszéd Magyarországért politikusai remélik, hogy Pokorni Zoltán és a Fidesz "komolyan gondolja a népszavazást", ezért támogatni fogják a határozati javaslatukat.

"Örömmel vettük Pokorni Zoltánnak, a Hegyvidék polgármesterének bejelentését arról, hogy a Normafára tervezett sportközpont és sícentum megvalósulását helyi népszavazás eredményéhez köti. Mivel azonban a népszavazásnak nincs értelme, ha a beruházásról már törvény rendelkezik, ezért a XII. kerületi önkormányzat testületi ülésére határozati javaslatot tettünk. Ebben felkérjük Pokorni Zoltánt és az önkormányzatot, hogy kezdeményezze az Parlamentben az eredeti tervek szerint jövő héten végszavazásra kerülő Normafa-törvényjavaslat elhalasztását az előterjesztő Belügyminiszternél" - írják közleményükben. 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.