A nőknek helyük van a politikában

Az Együtt-PM szerint a nőknek helyük van a politikában, azok az országok, ahol helyet kapnak a döntéshozatalban igazságosabbak, demokratikusabbak és versenyképesebbek lesznek.

Szelényi Zsuzsanna, a párt politikusa szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, Németország új kormányában 18 tagból hat nő, és a legtöbb országban 25 százalék felett van a parlamenti képviselők között a nők aránya. Ezzel szemben Magyarországon 9 százalék a nők aránya a képviselők között, a kormányban pedig egy nő van - tette hozzá a politikus.

Szerinte csak a pártokon múlik, hogy hány nő kerül a döntéshozatal közelébe, azt pedig régóta tudják, hogy a nők készen állnak a vezető szerepek betöltésére. Úgy vélte, a viták hangvétele biztosan megváltozna, ha több nő lenne a parlamentben. A viták nem utcák átnevezéséről, vagy a társadalombiztosítás lenyúlásáról, hanem a családi napközik fenntartásáról, a hosszú távú gondoskodásról, az iskolák finanszírozásáról, a jövőről szólnának - mondta. Hozzátette: ha több nő lenne a politikában, akkor a családon belüli erőszak és a korrupció is csökkenhetne.

Szelényi Zsuzsanna szerint Magyarország ma a múltról és egy olyan világról szól, amiben nem gondolkodnak a jövőről, a hosszú távú stabilitásról. Kijelentette: a 2014-es választás lehetőséget ad arra, hogy a nők képviseletének ügyét előre mozdítsák, az Együtt-PM képviselő-jelöltjeinek 30, míg a Fidesz jelöltjeinek összesen 5 százaléka nő. Jelezte, hogy a következő ciklusban szorgalmazni fogják a női képviselői kvóta bevezetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.