Rákay Philipnek távoznia kell a Hír TV-től

Közös megegyezéssel megszüntették Rákay Philip munkaviszonyát a HírTV-nél csütörtökön, mivel az újságíró kormányzati kommunikációs tevékenységet kíván folytatni, ahogy azt lapunk megírta.

Már nem Rákay Philip vezeti a hétvégén a Hír Tv-ben a Péntek 8 műsorát. A televízió közleményben a Népszabadság információira hivatkozva tudatta: "a Hír Televízió vezetése a sajtóból tudta meg, hogy műsorvezetőjük, Rákay Kálmán kormányzati kommunikációs tevékenységet kíván folytatni. Mivel a kormányzati szerepvállalás összeférhetetlen a műsorvezetéssel, az érintett munkaviszonyát a mai nappal közös megegyezéssel megszüntettük".

Munkatársunk nem tudta a műsorvezetőt elérni. Lapunk tegnap írta meg: Rákay Philip a Kovács Zoltán államtitkár által irányított kormányzati kommunikációs csapat "külsős munkatársa lesz", várhatóan tanácsaival segíti a kormányzati imázs- és arculatépítést, illetve besegít Nagy Annának, a leendő Orbán-kormány szóvivőjének is, ha megsokszorozódnának a szóvivői feladatok. Miután az erről szóló hírek napvilágot láttak, információink szerint a Hír Tv vezetése ultimátumot adott a műsorvezetőnek: vagy a televíziótól kell megválnia, vagy a kormányzati szerepvállalásról lemondania. Úgy tűnik, Rákay Philip a kommunikációs feladatokat, a megalakuló imázs tanácsot választotta.

Korábban megírtuk, hogy több fideszes vezetésű önkormányzat is szerződésben állt Rákay Philip tanácsadó cégével. A társaság egyik tagja egy volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek saját cége is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak. A megrendelők elégedettek voltak, és ezzel a Hír TV-nek sem volt gondja.

Több fideszes vezetésű önkormányzat is szerződésben áll a Hír TV egyik műsorvezetője, a Fidesz rendezvényeiről is ismert Rákay Philip tanácsadó cégével
Rákay Philip, fidesz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.