A nagycsaládosok is rosszul jártak az MSZP szerint

A három vagy több gyereket nevelő családok esetében is csökkentek a reálbérek az év első öt hónapjában – állítja Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa.

Az MSZP szerint a statisztikai adatok azt jelzik, hogy a reálbércsökkenés elérte a nagycsaládosokat is. Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint minden családtípusnál, így a kétgyermekesek, valamint a három vagy több gyereket nevelők esetében is csökkentek a reálbérek az év első öt hónapjában.

Az MSZP-s politikus szerint különösen rosszul jártak a kisgyermekesek, mivel náluk a szülők egyike általában nem dolgozik, hanem gyermekgondozási ellátást kap.
 Az alacsony jövedelmű, az adóváltozások által sújtott kismamák kompenzációjáról sem gondoskodott időben az Orbán-kormány, a nagyjából nyolcvanezer rászoruló közül azt hatvanezren nem kapták meg - mondta.

A politikus szerint nem tükrözi a valós állapotokat az a jelentés, amelyet a kormány készített az Európai Uniónak a szociális védelemről. Az ugyanis – jelentette ki Korózs Lajos - nem számol be például a gyermekszegénység növekedéséről, a családi pótlék és más szociális ellátások befagyasztásáról, az álláskeresési járadék folyósítási idejének lerövidítéséről és az adójóváírás megszüntetésének kedvezőtlen hatásairól.

Az MSZP a progresszív személyi jövedelemadózás bevezetését sürgeti, valamint azt, hogy foglalják törvénybe a szociális támogatások évenkénti kötelező indexálásának mértékét - mondta a szocialista politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.