A Nagy Testvér tovább figyel Szegeden

Újabb térfigyelő kamerák kihelyezését szavazta meg a szegedi közgyűlés pénteken; eddig összesen nyolc működött a belvárosban, azonban a több mint két tucat új kamera már a külterületeket és a városba ki- és bevezető utakat is figyeli jövőre.

A rendőrség által telepítendő rendszer a bűnmegelőzés mellett a bűnüldözésben, a közlekedés megfigyelésében és segítésében is hatékony szolgálatot lát majd el - közölte Zélity László, a város rendőrkapitánya az előterjesztési vita során. Az előterjesztést harmincnégy szavazattal egyhangúlag fogadta el a közgyűlés.

Zélity László elmondta: az elsődleges cél, hogy a frekventált, illetőleg a bűnnel veszélyeztetett közterületekre megfigyelő rendszer épüljön ki. Szeged huszonnégy kamera telepítésére kapott lehetőséget egy országos program során, melyek kihelyezését és működtetését is az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, illetve az Országos Rendőr-főkapitányság finanszírozza. A szegedi rendőrkapitányságnak a feladata a kamerák kihelyezésének megtervezése volt.

A rendszert 2010 márciusára építik ki, melyet a városi kapitányságra kötnek be.

A huszonnégy készülék közül tizenkettő a belvárosba kerül, a többi Szeged frekventált csomópontjaiba, illetve a városba bevezető utakra, köztük a 47-es, az 55-ös, az 5-ös, és a 43-as főút városi szakaszaira. A rendszer hatékony segítséget nyújthat a katasztrófavédelemnek vagy a tűzoltóságnak is.

Az önkormányzat a rendőrséggel szoros együttműködésben már korábban a Kárász utcán hat kamerával, a Szent István téren két kamerával vett részt a bűnmegelőzésben. Emellett hamarosan különböző pályázati forrásokból, további két kamera a tarjáni Víztorony téren, hat pedig a Hont Ferenc utcában lép működésbe, illetve a tervek közt szerepel még két kamera beállítása a „Játékok Parkjában" is - olvasható az előterjesztésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.