A Munkáspárt 2006 kész bíróságra menni a Jobbikkal

A Jobbik feljelentést tett a vörös csillagos munkáspárti majális kapcsán, mire a baloldali szervezet így reagált: a szélsőjobb vádja abszurd, de állnak a per elé.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 áll a Jobbik feljelentése elé, és egy esetleges bírósági tárgyaláson tételesen cáfolni fogja a Jobbik vádjait - közölte a párt csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben arra reagáltak, hogy a Jobbik a nap folyamán tudatta: feljelentést tettek a kommunista diktatúrák bűneinek tagadása és tiltott önkényuralmi jelképek viselése miatt a Magyarországi Munkáspárt 2006-nak a május 1-i pécsi rendezvényén történtek alapján. A Jobbik közölte: a rendőrségtől kapott információ szerint a nyomozó hatóság nyomozást rendelt el Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 vezetője ellen, aki a pécsi rendezvényen vörös csillagot viselve vett részt.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 kommünikéjében úgy fogalmazott: abszurdnak tartják, hogy az emberi jogokat és a demokráciát tiszteletben tartó marxista pártot akar feljelenteni "egy számos alkalommal kirekesztő szólamokat megütő, antiszemita és rasszista megnyilvánulásairól hírhedt, erőszakos párt". A feljelentéssel kapcsolatban megjegyezték: az ügyészség azonnali elutasítására számítanak, de az esetleges bírósági tárgyaláson tételesen cáfolni fogják a Jobbik vádjait, és megerősítik "a vörös csillag viselésének jogosságát".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.