A munka ünnepén teríti ki a kártyáit az MSZP

Eltiporta a harmadik köztársaságot a Fidesz: azt ígérte, hogy meggyógyítja, de nem ezt tette, hanem a saját torzszülött rendszerével próbálja felváltani - legalábbis Mesterházy Attila szerint. A szocialista pártelnök május elsejére ígéri az MSZP új programjának nyilvánosságra hozatalát.

"Torzszülött ez a rendszer, mert teljesítménye egyöntetű kudarc. Rombolás, bizonytalanság, káosz, ámokfutás, agresszivitás, bezárkózás jellemzi a Fidesz-Magyarország hétköznapjait. Ez nem átmeneti nehézség, ez maga a Fidesz-rendszer. Ők így csinálják, ők ezt tudják" - fogalmaz Mesterházy Attila az eheti politikai eseményeket értékelő írásában.

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz vezetőit nem érdekli, hogy áll a gazdaság, nő az infláció, 4 millió ember él a létminimum alatt. "Eltelt a ciklus fele, kimondhatjuk: ez nem lesz jobb. Sőt, a kormány most készíti elő az újabb megszorításokat, amelyekkel az eddigieket megfejeli. Közben üzemben tartja a pazarló és igazságtalan adórendszert. Esze ágában sincs beismerni tévedéseit, azok terheit pedig ráterheli a középosztályra és a szegényekre" - írja Mesterházy, aki szerint ennek az eszelős politikának véget kell vetni.

Az ellenzéki pártelnök úgy véli, mindez nem megy egy csapásra, különösen nem a Fidesz módszereivel. "Orbán azért áll bukásra, azért utasítja el a kormány politikáját a választók háromnegyede, mert a Fidesz képtelen teljesíteni saját korábbi teljesíthetetlen ígéreteit. Nekünk ebből tanulnunk kell: nem engedhetünk a populizmus csábításának, nem kergethetünk délibábokat, mert abba nem csak mi, hanem az ország is belebukik" - fogalmaz a politikus.

Bár az MSZP-nek van véleménye a jelenről és van terve a jövőre vonatkozóan, Mesterházy mégis arra hívja fel a figyelmet, hogy a szocialisták nem állhatnak egyedül a választók elé. "Kíváncsiak vagyunk minden demokratikus gondolkodású párt, szervezet, állampolgár véleményére. A változás szövetségét kell létrehoznunk. Ha többen vagyunk, erősebbek leszünk. Dolgozunk saját programunkon, amellyel május 1-jén a nyilvánosság elé állhatunk. Ez azonban nem a végeredmény, hanem egy keret, alapelvek és irányok világos gyűjteménye lesz. E keretet közösen kell tartalommal feltöltenünk, s ebben a munkában bárki részt vehet, aki a demokratikus és élhető Magyarország híve. Nyitottak vagyunk, készen állunk a valódi párbeszédre" - írja a pártelnök.

Az MSZP-elnök szerint nem elég pártkoalíciókat alkotni, az állampolgárok, a választók koalíciójára van szükség. "A negyedik köztársaság történetét mi, magyar állampolgárok kezdhetjük el és mi írhatjuk meg. A Fidesz-kócerájon és az apátián túl kezdődik a jövőnk" - zárul Mesterházy közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.