A móri kórház integrációja ellen tüntettek ellenzéki pártok és civil szervezetek

A móri kórháznak a Fejér Megyei Szent György Kórházba integrálása ellen tüntetett az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Szolidaritás és a Mór Város Jövőjéért Egyesület pénteken Móron.

A Móri Kórház-Rendelőintézetnél összegyűlt mintegy kétszáz ember előtt Horváth András szocialista országgyűlési képviselő elmondta: nem értik az összevonás indokait. Úgy véli, hogy az uniós forrásokból teljesen felújított intézményt "egyszerű kórházi osztállyá silányítják".

Emlékeztetett arra, hogy az évekkel ezelőtt elindított struktúraváltás veszteségekkel járt ugyan, de azóta stabil, biztonságos betegellátás alakult ki. 2008-ban a móri önkormányzat mintegy 700 millió forintot nyert el struktúraváltásra, így egymilliárd forintos fejlesztés valósult meg az intézményben. Horváth András szerint az integráció miatt veszélybe kerülhet az akkor vállalt ötéves fenntartási kötelezettség is, például az informatikai rendszer tekintetében.

Kijelentette, hogy a móri kórház országosan egyedülálló módon önfenntartó, nem szorul sem önkormányzati, sem állami támogatásra. "Éppen ezért szeretnénk tudni, mi lesz a dolgozókkal, mi lesz a szakrendelésekkel, szűnnek-e meg rendelések, illetve a gazdaságosan működő intézményt miért kell egy veszteséges kórházba beolvasztani" - mondta a szocialista képviselő.

Jelezte, hogy csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, továbbá február 11-én interpellálni fogja a minisztert a móri kórház integrációjának ügyében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.