A minisztérium tárgyalna a pedagógussztrájkról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tárgyalást kezdeményez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével a jövő hétre hirdetett sztrájk alatti, még elégséges szolgáltatásokról.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyeztetésre hívta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnökét, hogy kezdjenek tárgyalásokat, és lehetőség szerint jussanak megállapodásra a még elégséges szolgáltatásokról a sztrájktörvénynek megfelelően – tudatta közleményben a minisztérium. A tárca álláspontja szerint minden pedagógus érdeke az, hogy előre megismerhesse a még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit. Ezen ismeret hiányában a pedagógusok nem tudják pontosan tájékoztatni sem a szülőket, sem a tanítványaikat.

Közölték: a kormány alapvetőnek tartja, hogy egy esetleges sztrájk idején a pedagógusok tisztában legyenek azzal, milyen feladat ellátására kötelezhetők, a tanulók pedig azzal, hogy milyen ellátásban részesülnek. Minden ellenkező tartalmú információval szemben ezen tárgyalások még meg sem kezdődtek – zárul a közlemény.

Mendrey László, a PDSZ elnöke múlt héten jelentette be, hogy gördülősztrájkot hirdet, amely a március 18-i héttől végigmegy az országon, úgy, hogy sehol nem kötelezhető senki az elégséges szolgáltatás biztosítására. Akik leteszik a munkát, azok biztosak benne, hogy nem kell gyerekekkel foglalkozni. Ahhoz, hogy a gyerekekkel foglalkozzunk, még van 10 nap, ennyi ideje van a kormánynak, hogy megakadályozza a tiltakozást – tette hozzá Mendrey László.

Közölte: a szakszervezet honlapja minden szükséges információt tartalmaz, emellett megkeresnek minden tankerületet, minden igazgatót, szülőket, és a gyerekeket is tájékoztatják. "Tudjuk, hogy sokan vagyunk, és azt is, hogy igazunk van, és mélységesen sajnáljuk, hogy erre kényszerültünk" – mondta a szakszervezeti vezető. Kiemelte: a szakszervezet támogatottsága a pedagógusok között 40 százalékos, de szerinte a sztrájkban résztvevők száma lényegesen nagyobb lesz, mint a PDSZ aktív tagsága.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.