A Miniszterelnökség szerződéseinek azonnali nyilvánosságát követeli az Együtt-PM Szövetség

Az Együtt-PM Szövetség aktivistája szerint a Miniszterelnökség egy éve törvénysértő módon nem hozza nyilvánosságra szerződéseit, ezért követelik: azonnal közöljék, hogy mely cégekkel, személyekkel és milyen szerződéses viszonyokban állnak. Simándi Szelim erről szombaton budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

Mint elmondta: a Miniszterelnökségnek be kell számolnia arról, hogy mire költi a magyar adófizetők pénzét, ezért a jövő héten közérdekű adatigényléssel fog élni. Emlékeztetett rá, hogy a Miniszterelnökség köteles minden szerződéses viszonyát nyilvánosságra hozni. Ha ez az adatigénylést követő 15 napon belül nem történik meg, akkor bírósághoz fordulnak.

Az ellenzéki politikus egyebek mellett arra lenne kíváncsi, hogy a miniszterelnök mely cégekkel és mennyiért gyártatja a megrendezett Youtube-videóit, illetve ki és mennyiért üzemelteti a kormányfő Facebook-oldalát.

Az Együtt-PM Szövetség politikusa beszámolt arról is, hogy pénteken a kormányfő lányának esküvője fővárosi helyszínénél tiltakoztak az ellen, hogy közpénzből újították fel az egyházi szertartásnak helyt adó templom körüli burkolatot. Ezért egy aktivistatársával a frissen kiöntött betonba kulccsal bevésték a „royal wedding 2013” (királyi esküvő 2013) feliratot.

A rendőrségen rongálás bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg őket, ami egy év börtönnel sújtható. Tiltakozni fognak a gyanúsítás ellen, mert álláspontjuk szerint nem lehet egy politikai véleménynyilvánítást bűncselekményként kezelni - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.