A mentést is veszélyeztetik a magas üzemanyagárak

A magas üzemanyagárak miatt azonnali gyorssegélyre szorultak a mentők és a betegszállító cégek. A szükséges összeget belső kassza-átcsoportosításból szedték össze.

Az Országos Mentőszolgálat 232 millió forintot kapott, és 200 millióhoz jutottak a magán betegszállító szervezetek is - tájékoztatta a Népszabadságot Beneda Attila, az egészségügyért felelős szakállamtitkárság kabinetfőnöke. Szerinte ez az összeg az érintett szervezetek finanszírozási problémáit nem oldja meg, de átmenetileg lehetőséget ad arra, hogy pénzhiány miatt ne kelljen mentőautót leállítani. A magas benzinárak mellett, több lett a feladat is. Az év első hónapjaiban hét százalékkal több esethez hívták a mentőket.

Beneda Attila a gyors kormányzati intézkedéssel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a segély nélkül a betegszállítók jórésze csődbe vagy csődközeli állapotba kerülhetne, e segítséggel viszont a tárca lényegében átvállalta az év hátralévő részében a benzinköltség felét.

Ha nem emelkednek tovább a benzinárak az Országos Mentőszolgálat működőképes maradhat az év végéig. Eredetileg 1,3 milliárdot költhettek volna üzemanyagra szilveszterig, most viszont a 232 milliárddal megnőtt a keretük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.