A megbírságolt férfi nem hagyja annyiban

Az egyik megbírságolt férfi a rendőrség vizsgálata után is fenntartja állításait, és bizonyítékokat emleget.

– Én is olvastam az esetről szóló közleményt, de ez az álláspont egyedül az intézkedő rendőr jelentésén alapul. Engem nem keresett meg senki a rendőrségtől, hogy az én álláspontomat is figyelembe vegyék – mondja Mogyorósi László, aki a Facebookon engedte ki dühét március 14-i megbírságolását ismertetve.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Bizonyítékkal és tanúval tudom igazolni állításaim helyességét, és panasszal fogok élni az intézkedést illetően –mondja a férfi, aki fenntartja állítását: a rendőrség célja egyértelműen a sarcolás volt. A balesetet szenvedett autós egyébként az eset idején épp ételt szállított a körzetébe tartozó iskoláknak, óvodáknak.

Hogy van-e még egyáltalán jogorvoslatra lehetősége azt követően, hogy elismerte a szabálysértést, aláírta, hogy elfogadja a helyszíni bírságot, kétséges. A YouTube videomegosztóra azonban valaki feltett egy rövid felvételt, amely a balesetről készült egy szembe közlekedő autóból. Az ezen látható képek cáfolni látszanak a rendőrségi vizsgálat megállapítását, amely szerint a baleset idején nem volt rendkívüli az időjárási helyzet.

Mogyorósi balesetéről szó szerint így hangzott a rendőrségi jelentés: "A vizsgálat szerint az egyik gépjárművezető 2013. március 14-én 11 óra 17 perckor Ságvár külterületén csúszott árokba. A gépjárművezető a baleset helyszínén elismerte felelősségét, azt, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette gépjárművét. A rendőrség – különös tekintettel a gépjárművezető közúti közlekedési „előéletére” – 15.000 forint helyszíni bírsággal sújtotta. A közúti közlekedési baleset helyszínén 2013. március 14-én 11 óra 17 perckor nem volt rendkívüli időjárási helyzet."

Az érintett gépjárművezető a közösségi portálokat "egyfajta – eléggé el nem ítélhető – hangulatkeltésre használja, a közösségi portál látogatóit félrevezeti" – összegzett tegnap este a rendőrség.

A balesetről készült filmmel kapcsolatban, amely a laikusok szemében cáfolni látszik a vizsgálat azon megállapítását, hogy a baleset helyszínén és időpontjában ne lett volna rendkívüli időjárási helyzet, egy belügyi tisztviselő azt mondta: a vizsgálat a rendőri jelentések alapján zajlott le, s ők (egyelőre legalábbis) nem tehetnek mást, mint hogy ragaszkodnak a járőrök által elmondottakhoz és leírtakhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.