MTVA: nem lesz mártír Nagy Navarro Balázsból

Az MTVA közleményben reagált Nagy Navarro Balázs szakszervezeti tisztségviselő éhségsztrájkjára. Egyebek mellett azt írták: bár Nagy Navarro Balázs provokatív magatartásával azt szeretné elérni, hogy rendkívüli felmondással elküldjék, és a "sajtószabadságért vívott küzdelem" áldozata lehessen, az MTVA egyelőre nem él a rendkívüli felmondás eszközével, mert nem kíván mártírt faragni belőle. Nagy Navarro a médiaszolgáltatási alap közleményét megfélemlítési kísérletnek tartja.

Az MTVA vezetése mindenekelőtt kinyilvánítja, hogy a Nagy Navarro Balázs szakszervezeti tisztségviselő által kezdeményezett, többnyire egyedül folytatott, időnként további 2 fő részvételével zajló éhségsztrájk résztvevőinek egészségi állapotáért aggódik, és reméli, hogy a demonstráció egészségkárosodás nélkül mielőbb befejeződik. Az MTVA felajánlja orvosi szolgálatának segítségét a demonstrálóknak.

Az MTVA felszólítja a demonstrálókat, hogy ne a Kunigunda utcai épület előtti területen folytassák az éhségsztrájkot. Az MTVA az épület B. szárnyában, fűtött helyiségben biztosít helyet Nagy úrnak és alkalmi társainak. Mindemellett az MTVA vezetése annak a határozott álláspontjának kénytelen hangot adni, hogy semmilyen körülmények között nem engedhet, és nem enged az ilyen jellegű nyomásgyakorlásnak, hozzátéve, hogy a demonstrációnak nincs világos célja, valójában Nagy Navarro Balázs önmegvalósításának sajátos eszköze.

Az éhségsztrájk vállalhatatlan?

Az MTVA egyetért a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége közleményében megfogalmazottakkal, miszerint "az éhségsztrájk lehetetlen eszköz", "az éhségsztrájk vállalhatatlan eszköz".

Az akcióhoz ürügyet adó konkrét ügyben elkövetett szakmai hibával egyáltalán nincs arányban a tiltakozásul választott eszköz. Az érintett dolgozók felelősségre vonása megtörtént, a sérelmet szenvedett fél is elfogadta a bocsánatkérést, és a maga részéről is lezártnak tekintette az ügyet.

Az MTVA, mint munkáltató eddig is nagyfokú toleranciával viseltetett mindenekelőtt Nagy Navarro Balázsnak az elmúlt napokban és tegnap tanúsított, a Munka Törvénykönyvébe ütköző - vállalt szakszervezeti tisztségével ellentétes, olykor antiszociális - magatartásával szemben. Nagy Navarro Balázs tegnap - jogi jellegű ürügyek mögé bújva - megtagadta a munka felvételét. Ezért is és az elmúlt napokban tett kijelentései, valamint tanúsított magatartása miatt a munkáltatónak joga lenne a rendkívüli felmondás eszközével élve megszüntetni nevezett munkavállaló munkaviszonyát.

A munkáltatónak az a határozott meggyőződése, hogy Nagy Navarro Balázs a folyamatosan provokatív magatartásával azt szeretné elérni, hogy őt rendkívüli felmondással küldjék el, hogy a "sajtószabadságért vívott küzdelem" áldozata lehessen. Az MTVA türelmet tanúsít, egyelőre nem él a rendkívüli felmondás eszközével, nem kíván mártírt faragni egy a mérlegelő képességét elveszteni látszó, a mértékadó szakszervezetek által is bírált eszközökkel nyomást gyakorolni kívánó, saját érdekeit képviselő szereplőből.

'Felháborító nyomásgyakorlás'

Nagy Navarro Balázs a médiaszolgáltatási alap közleményét felháborító nyomásgyakorlásnak és megfélemlítési kísérletnek tartja. A szakszervezeti vezető lapunknak azt mondta, folytatják az éhségsztrájkot mindaddig, amíg meg nem büntetik a hamisítási ügy igazi felelőseit.

A közmédia állapotát szerinte jól jellemzi, hogy az MTV, és a Duna TV hírműsorai egyetlen mondattal sem számoltak be a hamisítási-ügy miatt kirobbant szakmai és ellenzéki tiltakozásokról, illetve az általuk folytatott éhségsztrájkról sem. Arra a kérdésünkre, hogy akár az egészségük rovásárra is folytatják-e az éhségsztrájkot, Nagy Navarro azt mondta, ebben mindenkinek saját döntést kell hoznia, ő azonban nem tehet mást, mint folytatja, amíg csak tudja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.