A médiahatóság nem kegyelmez

Az ORTT elhatározta, hogy rendet csinál, a pártdelegáltak tudják, mi helyes: az RTL Klub után a TV2-nek is fél napig sötét lesz a képernyője. A csatorna túlzottnak tartja a büntetést, és bírósághoz fordul. A bíró nyilván biztos kézzel dönt majd, mit jó nézni délután, és mit nem.

Perre viszi a csatornára kiszabott félnapos elsötétítést a TV2 - közölte az országos kereskedelmi csatorna. Nem értenek egyet a döntéssel és sokallják a szankciót - közölte Grexa Liliána vállalati marketing és kommunikációs csoportvezető.

Az Országos Rádió és Televízió testület július 15-én sújtotta 12 órás elsötétítéssel a TV2-t, mivel egy délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában megtekinteni ajánlott műsorban a kiskorúak megrontásával foglalkoztak. A médiahatóság irodája eredetileg kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületben a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, hogy fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Két héttel korábban a másik országos kereskedelmi televíziós csatornát, az RTL Klubot sújtotta - szintén egy délutáni kibeszélőshow egyik adása miatt - 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.