A Magyar Telekom nem szolgáltatott kampányhívást

Az OVB által megállapított és törvénysértőnek nyilvánított kampánycsendsértésekkel kapcsolatosan a Magyar Telekom közölte: az automata telefonhívásokat senki nem rendelte és nem is rendelhette meg tőlük, mert nekik nincs ilyen szolgáltatásuk. A hálózatukon folytatott hívások tartalmát nem ismerhetik.

A Magyar Telekomtól senki nem rendelte és nem is rendelhette meg az automata telefonhívásokat: ilyen szolgáltatást ugyanis nem nyújtanak - közölte a cég. A hatályos szabályozás értelmében a Magyar Telekom mint szolgáltató nem ismerheti meg, nem ellenőrizheti és nem bírálhatja el a hálózatán belül forgalmazott hívások tartalmát.

A Magyar Telekom a hatályos jogszabályok értelmében azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket, amennyiben azt az arra hatáskörrel rendelkező hatóság elrendeli. Jogkövető szolgáltatóként a Magyar Telekom együttműködik a hatóságokkal a szabályozási helyzet áttekintésében, valamint minden jogszerű hatósági megkeresés teljesítésében.

 

Az Országos Választási Bizottság (OVB) június 7-ei ülésén törvénysértőnek nyilvánította azokat az automatizált telefonhívásokat, amelyek napközben a szavazáson való részvételre buzdítottak. Az OVB a formailag megfelelő beadványok esetében megállapította, hogy az automatizált telefonhívásokkal megsértették a kampánycsendet. A testületnek akkor is meg kell állapítania a jogszabálysértést, ha nem lehet tudni, kik követték el a kampánycsendsértéseket. Az OVB úgy döntött, hogy rendőrségi feljelentést tesz az automatizált telefonhívások miatt, választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. Az OVB emellett úgy határozott, levélben keresi meg a Nemzeti Hírközlési Hatóságot, és tájékoztatást kér az automatizált telefonhívásokkal kapcsolatos szabályozásról. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.