A Magosz azonnal felmentetné a vagyonkezelő vezetőjét

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatójának azonnali távozását sürgeti a Magosz az MNV gazdálkodása elleni nyomozás, valamint az ÁSZ vizsgálatára indult ellenőrző bizottsági vizsgálat miatt.

Tátrai Miklósnak azonnal távoznia kell a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatói székéből az állami cég gazdálkodása ellen indult nyomozás és az Állami Számvevőszék vizsgálatára indult ellenőrző bizottsági jelentés miatt - jelentette ki vasárnap Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója.

Ezt már egy hete felvetették, és még mindig nem történt meg, holott erre a vagyontörvény és a végrehajtására vonatkozó kormányrendelet lehetőséget nyújt Oszkó Péter pénzügyminiszternek. Annak ellenére nem történt meg az eltávolítás, hogy több kormány közeli médium konkrét hírként közölte: "Tátrai Miklós napjai meg vannak számolva" a vagyonkezelő élén - mutatott rá a Magosz-vezető.

Budai Gyula szerint "a politikai döntés megvan, de úgy látszik nincs, aki megmondja Tátrai Miklósnak, hogy távoznia kell". Folytatódik az a "kutyakomédia", amely a vezérigazgató elbocsátása körül zajlik, és "amit már több alkalommal szóvá tettünk a pénzügyminiszternek".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.