A LIGA támogatja a Dunaferrnél sztrájkoló dolgozókat

A LIGA Szakszervezetek támogatja a Dunaferrnél sztrájkoló munkavállalókat, és jelen lesz a szerdai budapesti orosz nagykövetség elé szervezett demonstráción is.

A szakszervezeti szövetség csütörtöki közleményében emlékeztet arra, hogy a határozatlan idejű sztrájk - amelynek célja a méltányos bérmegállapodás - február 20-án kezdődött a Dunaferrnél. A határozatlan idejű általános sztrájkot az ISD Dunaferr Zrt. két reprezentatív szakszervezete jelentette be, miután előbb a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, majd a Dunaferr Ifjúsági Szervezet is elutasította a munkáltató múlt pénteki bérfejlesztési ajánlatát.     

Közölték a cégvezetéssel, hogy készek további egyeztető tárgyalásokra. Az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje kedden az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában azt írta, hogy a szakszervezeti követelés és a cégvezetés által ajánlottak között a különbség olyan kis mértékű, ami miatt nem szabadna kockáztatni a cég jövőjét.     

Evgeny Tankhilevich cégvezető véleménye szerint a sztrájk a dolgozók és a munkáltató szempontjából egyaránt hátrányos: közvetlen anyagi kárt okoz a vállalatnak, bizalomvesztéssel jár az üzleti partnerek részéről, és veszélybe sodorja a jövőbeni fejlesztéseket.     

A LIGA közleményében kiemeli: teljes támogatásáról biztosítja a Dunaferrnél sztrájkoló munkavállalókat, és jelen lesz a jövő szerdai budapesti orosz nagykövetség elé szervezett demonstráción is. Csütörtökön a sztrájkbizottság elnöke, Mucsi Zoltán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már a kokszolóban dolgozók is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.