A Lidl felszántotta Siófok közepét

Felszántotta Siófok közepén lévő telkét a Lidl. A környékbeli üzlettulajdonosok szerint ezzel nekik üzent. A város önkormányzata felszólította a tulajdonos multinacionális céget, hogy állítsa vissza az eredeti állapotot, illetve tegyen rendet az általa régebben vásárolt ingatlanon.

A város rendezési tervében az ingatlan részben beépíthető parkolóként szerepel, s az jó ideig parkolóként is üzemelt azt követően, hogy a Lidl Magyarország Bt. tulajdonába került. A területet később felszántották és bekerítették. A kialakult helyzet mind a városkép, mind a por- és gyomveszély miatt tarthatatlan, ezért a jegyző felszólította a céget az eredeti állapot visszaállítására. Egy magántulajdonosnak sok mindenhez joga van, de az ingatlanját rendeltetésszerűen kell használnia, ez a belvárosi terület pedig nem szántóföld besorolású - háborog Balázs Árpád (Fidesz) polgármester.

A siófoki vásárcsarnoka és több üzlete előtti, két kézilabdapálya nagyságú terület felszántása és bekerítése kínosan érintette a közeli üzletek üzemeltetőit. Néhány, neve mellőzését kérő üzlettulajdonos beszámolója szerint a parkolót három éve megvásároló Lidl az elmúlt években több további ingatlant is megvett a szomszédságban, de nem sikerült mindegyiket megvennie, amit szeretett volna. Véleményük szerint a cég a mélyszántással és kerítésemeléssel nyomást akart gyakorolni az érintettekre, továbbá meg akarta szüntetni a területén történő átjárást és ingyen parkolást. 

Mindez a leginkább egy horgászboltot érint, amelyet félig körbeszántottak. Az üzlet egy szolgalmi út biztosításával kerítés mögé került, a bejáratát már csak hátulról lehet megközelíteni. A tulajdonosa birtokvédelmet kért az önkormányzattól és költözésre kényszerül.

Maurer Ildikó, a Lidl Magyarország Bt. sajtófelelőse az üggyel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta: cége 2007 márciusi kezdettel vásárolta fel a területet azzal a céllal, hogy élelmiszer-áruházat létesítsen. Még tart az előkészítés. A földmunka a területen található szolgáltatók nyilvántartásaiban nem szereplő közmű-nyomvonalak felkutatása, valamint a lebontott épületek alapjainak kiszedése miatt vált szükségessé. Megjegyezte: az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy az ingatlanjukon illetéktelenek jelentős mennyiségű szemetet és roncsautót tárolnak, és a területet parkolóként, piacként is használták, emiatt emeltek kerítést. A cég álláspontja szerint lépéseikkel nem sértették meg sem a horgászbolt, sem más ingatlan birtokát és épségét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.