A legkeresettebb kifejezés jelnyelven: szeretkezés

A jelnyelvi honlap legújabb szolgáltatása az online jelnyelvi keresztrejtvény. A meghatározásokat a jobb felső sarokban megjelenő jelnyelvi tolmács mozdulatai adják. Az elmúlt két hét alatt 1900-an próbálkoztak a megfejtéssel.

A Hallatlan Alapítvány honlapján nem egészen két hete jelent meg az első jelnyelvi keresztrejtvény. A meghatározások helyét nyilak foglalják el. Ha a megfejtő rákattint valamelyikre, a jobb felső sarokban megjelenik egy jelnyelvi tolmács, és „elmondja", melyik szó betűit kell beírni a kockákba. Ha a megfejtés helyes, a sor vagy oszlop zöldre vált. Információink szerint július 11-e óta 1900-an próbálták megfejteni a rejtvényt.

 A jelnyelvi keresztrejtvény linkjére kattintva el is indíthatjuk a videót
www.hallatlan.hu, jelbeszéd, keresztrejtvény,

Az egész honlap tárgya a jelnyelv. Ráadásul teljesen aktuális, külön teret szentel a legújabb kifejezéseknek. Most ezeket látom közülük: irigy, kacsa, versenyez, beképzelt, bér, bicikli, bizottság, borotva, borotválkozik, bravó, dicsér, éjszaka, értelmi fogyatékos, fagyos, feliratos.

A legtöbbet nézett kifejezések sorát a szeretkezés és a szerelem vezeti. Utána jön a nevem: Kovács István, állatkert, én, a harag rossz tanácsadó, árva, barátnő, asszony, szeretet, baba, barát, éhes vagy?, tíz parancsolat, bácsi.

A honlapon megnézhető a Magyar Televízió Híradója is (ahogy látom hetente egyszer, szerdán). Jelnyelvi tolmács segít a megértésben, de könnyítésül leírva is olvasható a bemondó szövege.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.