A Kuruc.info olyan, mint a BBC?

A jászapáti Unified Qualidy cégvezetője azt állítja, az ő cégük tette ki a Kuruc.info óriásplakátját a fővárosban. A cég a BBC-hez hasonlította a nyíltan uszító portált, és úgy véli, arra nem is vonatkoznak a magyar törvények.

"Nagy Attila vagyok, az Unified Quality Kft. ügyvezetője. A napokban értesültem arról a hisztériakeltésről, ami a Kuruc.info Budapesten megjelent óriásplakátja körül forog. Szeretném Önt tájékoztatni arról, hogy a plakát kihelyezését figyelemfelkeltő alkotásként az Unified Quality Kft. rendelte meg és finanszírozta, a Kuruc.info hírportál üzemeltetőitől függetlenül" – így kezdődik az a levél, amit az Indexnek küldtek.

A jászapáti székhelyű cég vezetője, Nagy Attila a levélben arról ír, hogy "egyfajta karácsonyi meglepetésként" tették ki az óriásplakátot, így "honorálták", hogy "a legolvasottabb jobboldali hírportál" korábban az Unified Quality Kft.-nek biztosított hirdetési felületet. A cég azt állítja, hogy a "hírportál" mindezt díjmentesen tette – olvasható az Index hírportál cikkében.

Nagy Attila szerint a kuruc.infóra nem vonatkoznak a magyar törvények: "ahogy például a BBC-re sem".

Az ügy előzménye, hogy az Index kedden megírta: Budapest egyik frekventált helyén ki van téve a Kuruc.info óriásplakátja. A cikken dolgozó indexes újságíró levélben kereste fel a Hungaroplakát céget, amely a felületet biztosítja, ám a cégnek írt levele (a telefonszámával együtt) a Kuruc.infónál landolt. Az Index munkatársát azóta telefonon zaklatják, fenyegetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.