A külügyi és a honvédelmi tárca is elítéli a szigligeti rongálást

A Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium is elítéli azt a kegyeletsértő és vandál cselekedetet, amelynek során ismeretlen tettesek meggyalázták az Egyesült Államok Légiereje II. világháborúban lezuhant katonáinak szigligeti emlékművét - írta a két tárca közös, az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Erkölcsi kötelességünk a Balaton parti településnél hősi halált halt Robert G. Evans pilóta főhadnagy, Horace G. Barksdale lövész törzsőrmester, Cecil R. Boles mérnök őrmester, Guy Marsh, Jr rádiós őrmester és Walter W. Rowe lövész törzsőrmester emlékének méltó őrzése - szögezik le.

Szigliget polgármestere szombaton tájékoztatta az MTI-t arról, hogy ismeretlenek sárga festékkel a "gyilkosok, kollaboránsok" feliratot festették a Szigligeten a II. világháborúban lezuhant amerikai katonák emlékművére.

Balassa Balázs elmondta: az emlékművet 2000-ben emelte a honvédség, a megyei és helyi önkormányzat és több más szervezet az 1944-ben németországi célpontok ellen induló B24-es repülőgép öt amerikai katonájának emlékére a Szentháromság kápolna mellett, közel ahhoz a helyhez, ahova a repülő lezuhant.

A polgármester tájékoztatása szerint felmérték a károkat és úgy vélik, hogy oldószerrel le lehet szedni a feliratot. Hétfőn állnak neki a munkának, addig is fóliával fedték le az emlékművet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.