A közmédia napja: lehívható lesz a rádió

Közönségszolgálati irodát nyit a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a VI. kerületi Nagymező utcában; az új intézményben a közmédia nézői és hallgatói személyesen mondhatják majd el a véleményüket az egyes műsorokról és tehetnek észrevételeket, javaslatokat.

Erről Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója beszélt a közmédia napja elnevezésű rendezvényen szombaton, a budapesti Millenáris parkban; a kötetlen beszélgetést a Kossuth Rádió a helyszínről élőben közvetítette.     

A vezérigazgató kiemelte, hogy az új irodának köszönhetően a hallgatók és nézők találkozási lehetőséget kapnak, ez pedig tovább segítheti a közmédia közösségi médiává válását.

Mint mondta, "megpróbálják kitapogatni", melyek azok a tartalmak és műsorok, amelyek a közszolgálatiságba beleillenek, és eltalálni, mire van szüksége a különböző rétegeknek, társadalmi csoportoknak.

Kitért arra is, hogy elképzeléseik szerint a jövőben lehívhatóvá, elérhetővé akarják tenni a rádiótartalmakat is, valamint azokhoz kapcsolódóan webfilmeket készítenek a rádióstúdiókban az alkotókról és a műsorokról. Így, amikor a látogatók a hallható tartalmakat letöltik, azok mellé látványt is kapnak, tehát a virtuális világon keresztül láthatóvá válik a média valóságos világa.

Böröcz István elmondta, szeretnék, ha a közönséghez nem csak a közmédia csatornáin keresztül kapcsolódhatnának, ezért is tartják fontosnak a mostani, Millenáris parki rendezvényt is, amelyen a hallgatók és nézők személyesen is találkozhatnak a műsorkészítőkkel, illetve élőben is megmutathatják, miként készülnek az egyes televízió- és rádióműsorok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.