A középkorú hölgyek a jogpont minit szeretik

Többségében a középkorú nők veszik igénybe a „jogpont” és a kistelepüléseken létesített „jogpont mini” nevű ingyenes szolgáltatást – hangzott el a működtető Munkástanácsok Országos Szövetségének győri sajtótájékoztatóján.

A Stratégiai Szolgáltató Társaságok, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége a kistelepüléseken ingyenes jogi szolgáltatást nyújtó szervezetet hozott létre „jogpont mini” néven. Az országos hálózat irodáihoz elsősorban a munkavállalással, alkalmazással, kisvállalkozás-alapítással kapcsolatos kérdésekben lehet fordulni, mondta el Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke.

A szolgáltatás – amely mostantól a Dél- és Nyugat Dunántúli régió kistelepülésein is elérhető – európai uniós támogatással valósul meg. Munkavállalók, álláskeresők és a munkáltatók is, igénybe vehetik, főleg a munka világát érintő kérdésekben. Tevékenységük egészen a ügyiratok szerkesztéséig terjed, konkrét jogi képviseletre azonban nem vállalkoznak. A munkaadók gazdálkodási ügyeivel sem foglalkoznak.

Megyery Tamás ügyvéd, szakmai vezető az eddigi tapasztalatokat összegezve elmondta: elsősorban a munkabérrel, az állásidővel, a munkaszerződések módosításával, s az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos kérdésekkel fordulnak hozzájuk. Az sem ritkán fordul elő – ismertette a szakmai vezető -, hogy a munkavállalókat tájékoztatják a jogi lehetőségeikről, a munkaadójukkal szembeni igazukról, ám a panaszosok nem mernek bírósághoz fordulni, mert féltik a munkahelyüket.

Az ingyenes jogszolgáltatást hetven százalékban középkorú hölgyek veszik igénybe, de volt már 86 éves ügyfelük is.   

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.