'A Fidesz egy naiv papot használ élőpajzsként'

November vége óta 372 ezren szignálták az MSZP aláírásgyűjtő ívét - mondta Szanyi Tibor, hozzáfűzve: mivel öt kérdésükből négy változatlanul aktuális, folytatják az akciót, de már nem kampányszerűen.

A szocialisták elnökségi tagja emlékeztetett: követeléseik között szerepelt, hogy a kormány adja vissza az emberek nyugdíjra félretett pénzét, hozzon intézkedéseket a devizahitelesek érdekében, térjen vissza az igazságos közteherviseléshez, fejezze be az indoklás nélküli elbocsátásokat és állítsa helyre az Alkotmánybíróság eredeti hatáskörét. Rámutatott: az Ab az indoklás nélküli felmentéseknek megálljt parancsolt, a többi követelésük viszont nem teljesült.

Szanyi Tibor reagált Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter keddi szavaira is, aki a Széchenyi Klub rendezvényén arról beszélt: Magyarország pénzügyi függetlenségi és gazdasági szabadságharcot folytat, amelynek első lépése az IMF "kipaterolása" volt. A szocialista politikus szerint ez a nyilatkozat is jelzi, Matolcsy alkalmatlan a miniszteri tisztség ellátására, és a "lelkivilágát minősíti", hogy utólag belerúg a Nemzetközi Valutaalapba. Arról azonban már a Bajnai-kormány döntött, hogy nem hívja le az IMF-hitel utolsó részleteit - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a nemzetgazdasági miniszter kifejtette, az IMF nem engedte volna a bankadó és a válságadók bevezetését és a "nyugdíjrendszer reformjának" folytatását, elmondta: "magyarra fordítva" ez azt jelenti, a valutaalap nem hagyta volna jóvá az emberek megsarcolását és "ellopni" a nyugdíjra félretett pénzüket.

A Rédly Elemér győri plébános kezdeményezésére létrejövő államadósság-csökkentő alappal kapcsolatban úgy fogalmazott: a kormánypártok "egy naiv papot használnak élőpajzsként a saját blőd politikájuk fényezésére". Hozzátette: "közgazdasági ostobaság", hogy ha egy magánszemély befizet ezer forintot az alapba, kap cserébe ezer forint adókedvezményt, így ugyanis "mindenki kitörölheti vele a szemét, az állam is, meg az is, aki adta". (forrás:hírado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.