A kormány pofátlanul hazudik - mondja az MSZP

Az MSZP szerint a kormány pofátlanul és mértéktelenül hazudik a választóknak, a munkavállalókat pedig kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorja.

Gúr Nándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány azzal büszkélkedik, hogy "világrekord mértékben" csökkentette a GDP-hez mért államadósságot, de a 90-es évek közepén az akkori kormányzat három év alatt 90-ről 62 százalékra csökkentette ezt a mutatót. Most a kormány nem csinál mást, mint "elkobzott pénzekből" az elmúlt évi kormányváltáskor átadott szintre csökkentette az államadósságot - mondta a politikus.

Az ellenzéki képviselő kitért arra is: a kormány úgy próbálja beállítani, hogy az elmúlt nyolc év államadósság-növekedése csak a szocialista kormány "bűne". Abban azonban - elmondása szerint - közrejátszott az első Orbán-kormány 2002-ig tartó lakáshitelezési programja, az 1998-ban általa indított bizonyos magánnyugdíj-pénztári megtakarítási formák bevezetése, de a válságkezelés és a jóléti intézkedések is kihatottak a 80 százalékig megugró államadósságra.

A kormány közfoglalkoztatási koncepciójával kapcsolatban Gúr Nándor azt mondta, hogy a munkavállalókat is kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorják, miután csökkenteni akarják a munkanélküli ellátás idejét, a munkavállalókat szállás és napi egyszeri étkezés biztosításával "elvihetik" dolgozni. Ez a "munkatáborok" életre hívására emlékeztet - jegyezte meg a szocialista képviselő.

Azt a biztosítási jogviszonyt, amely húsz éven keresztül működött a munkaadók és a "szerencsétlen helyzetbe" került munkanélküliek között, a kormány felszámolja - mondta. Tavaly a szereplők 180 milliárdot fizettek be azért, hogy amennyiben valakik elveszítik az állásukat, akkor legyen ellátás a számukra, ezt le fogják építeni - figyelmeztetett a képviselő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.