A kormány helyett az erős fideszesek kormányoznak?

Eddig azok a parlamenti erős emberek kormányoztak, akik átvitték a törvényjavaslatokat – legalábbis ezt állítja az LMP.

Az elmúlt időszakban nem a kormány kormányzott, hanem néhány olyan befolyásos képviselő, aki át tudott verni a parlamenti többségen bizonyos törvényjavaslatokat. Ilyen szempontból Lázár Jánosnak és Rogán Antalnak kiemelt szerepe volt. Ez azt jelenti, hogy akik eddig a parlamenten belül kormányoztak, bekerülnek kulcspozíciókba – jelentette ki Karácsony Gergely. az LMP frakcióvezető-helyettese az m1 Ma reggel című műsorában.

Úgy vélte: Lázár János frakcióvezetőként egy olyan kormányzásnak volt az élharcosa, melyet nem az átlátható, hanem a „pénteken benyújtunk, hétfőn szavazunk róla” típusú törvényalkotás jellemzett.

– Azt, hogy Varga Mihály lesz az IMF-delegáció vezetője, nem tudom másként értelmezni, mint hogy ezek a tárgyalások nem haladnak valami túl jól, ezért van szükség személycserére – szögezte le Karácsony.

Beszélt arról is: tart attól, hogy nem fog felállni a Fidesz-közeli cégek és a közbeszerzéseket vizsgáló parlamenti bizottság, ehhez ugyanis kétharmados többség kellene. Ha ez a bizottság megalakulna, annak az lenne a jelentősége, hogy napirenden tartana ügyeket.

Nagyon konzekvensnek és tiszteletre méltónak nevezte Ángyán József volt államtitkár magatartását. Mint fogalmazott: Ángyán továbbra is azért politizál, hogy megpróbálja azt a szekeret, ami most rossz felé megy, egy másik irányba állítani. Úgy vélte: bizonyos körök azt hitték, hogy az állami földek osztásánál az ő nyomulásukból nem lesz akkora botrány, ami visszatarthatja őket, de nem így történt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.