A kormány és gazdaságpolitikája csődöt mondott az MSZP szerint

Az MSZP szerint a kormány gazdaságpolitikája és meghatározó szereplői csődöt mondtak, Magyarország településeit, alrendszereit veszélyeztetik döntéseikkel, veszélybe sodorják az ország jövőjét, ezért "itt az idő távozni".

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében emlékeztet, hogy Budapestet is leminősítette a Moody's hitelminősítő intézet, amely csütörtökön befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolta az országot.

A frakcióvezető szerint a hitelminősítő egyértelművé teszi, hogy az utóbbi döntés az ország leminősítésének következménye. Maga az intézet is elismeri, hogy Budapest pénzügyi pozíciói önmagukban tarthatóak lennének, a város minősítését továbbra is alátámasztják a jelentős működési eredmények, amelyek a válság éveiben is megmaradtak, továbbá adósságszolgálata önmagában hosszú távon is menedzselhető, készpénzállománya pedig bizalomra adna okot.

Horváth Csaba szerint mindezt azonban zárójelbe teszi a kormányzati gazdaságpolitika, amely a főváros iránti bizalmat is nagymértékben rombolja.

A megoldás Budapestnek így ugyanaz, mint Magyarországnak: hiteles kormány, fenntartható gazdaságpolitika, a hiteltelenné vált, bizalmatlanságot okozó szereplők cseréje - fogalmazott az MSZP-s politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.