A kormány bizalmáról biztosította a rendőrséget a távozó kormányfő

A kormányfő a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán - új rendőrségi gépjárművek ünnepélyes átadásán - tartott beszédében kijelentette: "Ellentétes az ország érdekével bármilyen fajta személyi, hatalmi, manipulatív szándék érvényesítése, mert a rendőrség az ország szövetségese, az ország szolgálója, nem pedig ellenfele".

Gyurcsány Ferenc kijelentette: arra törekedett az elmúlt években, hogy a kormány világos, egyértelmű magatartással tanújelét adja annak, hogy bízik a magyar rendőrségben. Biztos abban, a következő kormányok is ugyanezt fogják tenni, azért, mert ez az ország érdeke.

"Azok, akik vezetik a falvakat, városokat, országot, azoknak az a dolga - és azt remélem, azt hiszem, mi ezt a dolgunkat becsülettel és tisztességgel teljesítettük -, hogy biztosítsák a rendőrség működésének legfontosabb feltételeit. Nem csak eszközt, nem csak bért, hanem egy olyan egyértelmű támogatást, amelyben a rendőr érezheti, hogy a település vagy az ország vezetői mögöttük állnak" - jelentette ki.

Erős, fegyelmezett, és büszke rendőrséget szeretne a kormány. Olyat, amely tiszteletet parancsol azzal, ahogyan végzi a munkáját és ahogyan védi a polgárok érdekeit és az ország nyugalmát - tette hozzá.

Emlékeztetett rá: az ország működésének, mindennapi életének az alapja a közrend, a köznyugalom megtartása is, amihez elsősorban a közrendet és köznyugalmat megtartó állampolgárok kellenek, "akik pontosan tudják, hogy a köztársaság rendjét alapvetően ők határozzák meg". A rendőrség pedig csak segít, "hogy a normatartó, a jogtartó többség nyugodtan élhesse az életét".

Mint mondta, azt szeretnék, ha a rendőrség teljes állománya valamennyi polgár megbecsülését élvezze, "mert csak megbecsült rendőrség tudja elvégezni a feladatát".

"Azt szeretnénk, hogy mindenki tudja, hogy a magyar rendőrséggel nem lehet packázni, hogy a magyar rendőrség erejének és támogatottságának teljes tudatában fellép mindenkivel szemben, aki a rendőrséggel való együttműködést megtagadja, aki azzal szembeszáll" - fogalmazott Gyurcsány. Mint mondta, aki "kezet emel" a rendőrségre, azt "keményen meg kell büntetni", és kikényszerítik az együttműködést abból, aki nem akar a rendőrséggel együttműködni.

"Vigyázzanak Magyarországra, vigyázzanak a közrendre és a közbiztonságra és persze vigyázzanak magukra is. Magyarországnak szüksége van önökre, és biztos vagyok benne, hogy önök pedig csak ezzel a tudattal tudják jól szolgálni Magyarországot" - mondta a távozását a hétvégén bejelentő kormányfő.

A rendőrség 2005-ben kötött keretszerződést 3 ezer gépjármű bérletére és flottakezelésére. 2008. augusztus 31-ig - amíg a keretszerződés érvényben volt - több ütemben 2500 gépjárművet "hívtak le". A járműveket 36 hónapig vagy 90.000 kilométer futásteljesítmény eléréséig használhatta a rendőrség. Tavaly a rendőrség új keretszerződést kötött, de takarékossági okokból csak 2 ezer darabra. A közterületi jelenlét és reagáló képesség növelése érdekében ebből 1500 járőrkocsi. A járművek szintén 36 hónapig vagy 120.000 km futásteljesítményig használhatók, a korábbinál alacsonyabb bérleti díjért.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.