A kórházak fölkészültek az evakuált betegek fogadására

A déli szakaszon nincs veszélyben kórház, a betegellátás folyamatos, felkészültek az evakuált rászorulók fogadására - tájékoztatta a kórházakat fenntartó GYEMSZI a Népszabadságot.

Az árhullám a Duna déli szakaszát éri el – e szakaszon kórházat elöntéssel közvetlenül nem fenyeget az ár. Az érintett megyékben – Fejér, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya – lévő kórházak felkészültek arra, hogy ha evakuálásra kerül sor, fogadni tudják a rászoruló betegeket és ápoltakat. A dunaújvárosi, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kalocsai telephelye, a bajai és a mohácsi kórház folyamatosan kapcsolatot tart a katasztrófavédelmi szervekkel. A gyógyszer- és élelmiszerkészleteket feltöltötték, gondoskodtak az esetleges áramkimaradások áthidalásáról.

A komáromi Selye János Kórházban a betegellátás megerősített szolgálati beosztás mellett rendben zajlik. Az ár apadása lehetővé teszi, hogy a kórház alagsorában működő kardiológiai, gasztroenterológiai és gyermek-pulmonológiai szakrendelések visszaköltözzenek a helyükre. Szerdától újra fogadják a betegeket az egynapos sebészeti és nőgyógyászati, a nappali kórházi részlegek, valamint az aktív reumatológiai osztály. A Komárom város központjában lévő Rendelőintézetben a szakrendelések, a képalkotó diagnosztikai és a laboratóriumi ellátás zavartalan. Az önkormányzati tulajdonú Gyógyfürdő még zárva, így a kórház itt működő reumatológiai szakrendelését a Rendelőintézetbe költöztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.