A koalíciós feszültséget elemzi az MSZP, nélkülük tartott kabinetülést Demszky

Szocialista politikusok nélkül ülésezik ma a főpolgármesteri kabinet, amelynek időpontját hétfőről Demszky equadori útja miatt hoztak előbbre. Az MSZP-sek a BKV miatti koalíciós feszültséget elemzik.

Nem vettek részt a szocialista politikusok a főpolgármesteri kabinet mai ülésén, Burány Sándor budapesti MSZP-elnök ugyanis azzal egy időben egyeztetésre hívta Steiner Pál frakcióvezetőt, valamint Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyetteseket, hogy megvitassák a koalíciós feszültséget. Ezt az váltotta ki, hogy Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön - nem megvárva a szerdán kezdődött koalíciós egyeztetések eredményét - Horváthra bízta a BKV felügyeleti jogát.

Az MTI megfogalmazása szerinti "szocialista bojkott" oka az, hogy az MSZP politikusai egész nap a fővárosi koalíciós feszültségről tárgyalnak. Lapunk úgy tudja, még délelőtt elnökségi ülést tartanak a szocialisták. Az MSZP részéről egyelőre nem sikerült nyilatkozókat találni, tájékoztatást későbbre ígértek.

A főpolgármesteri kabinet ülését a távirati iroda szerint azért tartották pénteken, mivel a főpolgármester jövő héten Ecuadorba utazik, az UNESCO konferenciájának meghívottjaként, az ő költségükön vesz részt a főpolgármester a nemzetközi fórumon, ahol Budapest díjat kap a világörökség-védelemmel kapcsolatos tevékenységéért.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.