A Klik szervezetét nem vezetik, csak irányítják

Az Index közzétette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átvilágítása novemberi részjelentésének teljes szövegét.

A Klik vizsgálatával megbízott Szabó Balázs miniszteri biztos összesen három jelentést állított össze a ország összes általános és középiskoláját összefogó szervezet működési hibáiról – emlékeztet az Index. A portál az egyik jelentésből már közreadott részleteket, "de az abban szereplő súlyos megállapítások ellenére semmilyen személyi változás nem történt a Klik irányításában."

A novemberi részjelentésében a miniszteri biztos többek között a Klik gazdálkodását, szervezeti működését, informatikai beruházásait elemezte ki. Következtetései szerint a bajokért jelentős mértékben a Klik elnöke a felelős.

A jelentésben szerepel például az a megállapítás, hogy "a szervezetet nem vezetik, hanem csak irányítják, de azt sem hatékonyan".

A gazdálkodás kapcsán pedig úgy fogalmaz a jelentés: "A KLIK Elnöke nem tette meg a szükséges lépéseket a költségracionalizálás területén. Óvatos becslésem szerint 2014-es naptári évben 2 milliárd forintot kellett volna hatékonyságnöveléssel megtakarítani. Ez felveti a közpénzek hatékony felhasználásának nem teljesülését."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.