A kismamák kompenzálására szólítja fel a kormányt az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel az egészségügyért felelős államtitkárt, hogy haladéktalanul fizesse ki a kismamáknak járó elmaradást. A párt szerint január 1-jétől 80 ezer minimálbéres kismama gyedje csökkent havi 9 ezer forinttal az adójóváírás megszüntetése miatt, ám a nekik járó kompenzációt nem fizették ki időben.

Bangóné Borbély Ildikó, a párt elnökségi tagja szerdai közleményében arra is felszólította Szócska Miklós államtitkárt, hogy mielőbb tetesse rendbe a kompenzációra jogosult, gyeden lévő kismamák nyilvántartását, és érje el az igénylés menetének egyszerűsítését.

A politikus emlékeztet arra, hogy január 1-jétől mintegy 80 ezer, minimálbéres kismama gyedje csökkent havi 9 ezer forinttal az adójóváírás megszüntetése miatt. Nekik kompenzáció járna – mutatott rá Bangóné Borbély Ildikó –, a kormány azonban nem gondoskodott arról, hogy ezt idejében megkapják.

Az MSZP elnökségi tagja felelevenítette a kormánypárti politikusok korábbi nyilatkozatát, miszerint az adójóváírás kivezetésével senki nem jár rosszabbul. Szerinte okkal feltételezhető, hogy komoly szándék sosem volt a kieső jövedelem pótlására. Úgy vélte: ezt bizonyítja az is, hogy az igénylés olyan bonyolult, hogy azon még a szakértők sem tudnak eligazodni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.