A kisgyerekes anyákért lépne fel az LMP

Konkrét, a kisgyermekes és a terhes anyák jogaiért kiálló szakpolitikai anyagokat akar megfogalmazni a parlamentben az LMP - mondta szombaton, a párt hűvösvölgyi majálisán Szabó Tímea.

A párt leendő országgyűlési képviselőjének szavai szerint ez a hétvége kiemelten fontos a számukra, mert most van május elseje, illetve anyák napja, és most lép életbe az a rendelkezés is, hogy a kisgyermekes anyák csak két évig jogosultak a gyesre.

Szabó Tímea kijelentette, hogy segíteni kell a kisgyermekes nők munkaerőpiacra való visszaállását, de - szavai szerint - ehhez egyéb intézkedéseket is társítani kell. Azzal, hogy az LMP bejutott az Országgyűlésbe, új lehetőségek nyíltak meg a számukra, hogy felléphessenek a kisgyermekes és a terhes anyák jogaiért. Éppen ezért a párt konkrét szakpolitikai javaslatokat fog megfogalmazni - mondta.

Ertsey Katalin, aki szintén képviselői mandátumhoz jutott az LMP színeiben, példaként említette, hogy a munkahelyek és a gyermekintézmények oldaláról is nagyobb rugalmasságra van szükség. A munkahelyek részéről többek között a távmunkát és a rugalmas munkaidőt említette, míg véleménye szerint az intézményeknek igazodniuk kell a mai modern munkavégzési formákhoz. Hozzátette, hogy az esélyegyenlőség jegyében az anyáknak is munkahelyeket kell teremteni.

Az LMP Kőbányán, az Óhegy Parkban is majálisozik, amelyen részt vesz Schiffer András, a párt leendő országgyűlési képviselője.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.