A kirekesztő Orbántól óv a Charta

A Magyar Köztársaság polgáraiként tiltakozunk az ellen, hogy a kijelölt miniszterelnök parlamenti beszédében és országgyűlési nyilatkozat-tervezetében kirekeszti a magyar nemzetből azokat, akik nem az ő pártjára szavaztak - írják közleményükben Bauer Tamás, Fleck Zoltán és Vásárhelyi Mária, a  szóvivői. Pedig nem vagyunk kevesen: a Fideszre csak ötvenkét százalék szavazott, s harminc százalék mind a Fideszt, mind a Jobbikot elutasította - emlékeztetnek.

Orbán Viktor semmibe véve a nem reá szavazók akaratát, rendre azt állítja, hogy nemzeti egység áll mögötte, hogy a három harmadot képviseli. Amikor pedig „a szavazófülkékben zajló forradalomról” beszél, akkor kiforgatja a szavakat eredeti értelmükből, és meggyalázza 1848 és 1956 valódi, vérrel írt forradalmának dicső emlékét és 1989 rendszerváltó eszményeit.

Magyarország 1990 óta független, szabad és demokratikus ország, amelynek polgárai az elmúlt két évtizedben szabad és demokratikus választásokon döntötték el, hogy a versengő politikai erők közül melyeket bíznak meg az ország vezetésével. Hazudik, aki ezt tagadja. Hazudik, aki szerint az idei parlamenti választásokkal „az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.” Magyarország ugyanis független ország, amely mindeddig szabadon dönthetett, és döntött is saját sorsáról. Szabad akaratunkból, a többség támogatásával lettünk a NATO tagjai, és léptünk be az Európai Unióba, szabad akaratunkból döntöttünk a piacgazdaság és a parlamentarizmus mellett a tervgazdasággal és az önkényuralommal szemben. Ragaszkodunk a magyarok e döntéseihez.

Magyarországon a választók a többséget szerző pártokat kormányzással bízták meg, de nem többel, és a parlamentben és a nyilvánosságban ugyanolyan jogok illetik meg azokat is, akik a parlamenti többségtől eltérő érdekeket és nézeteket képviselnek. Ha az, akinek a parlamentben többsége van, nem vesz tudomást azokról, akiket nem ő képvisel, akkor vége a magyar szabadságnak.

Az a politikai erő, amely megtagadja a két évtizede fennálló magyar demokráciát, és hamis hivatkozás alapján titokzatos új rendszer bevezetését hirdeti meg, súlyos veszélyt jelent valamennyiünk szabadságára.

Felhívjuk a magyar országgyűlés demokratikus elkötelezettségű tagjait, és minden magyar demokratát, hogy utasítsa el Orbán Viktor parlamenti nyilatkozat-tervezetét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.