A király muskátlija

Nyolcezer tő muskátlit oszt szét április 23-án, pénteken a terézvárosi önkormányzat, a tíz éves hagyomány a Föld napjához kapcsolódó akció, helyszíne a VI. kerületi Hunyadi tér.

A VI. kerület a tavasz közeledtével újra nagy hangsúlyt helyez a zöldesítésre. A munkálatokat idén is takarítási és ápolási feladatokkal kezdik, így a Liszt Ferenc téren megújul a terézvárosi virágcímer, a Jókai téren is pótolják a virágokat, az Andrássy út és a Király utca közötti részre virágágyakat terveznek. Az önkormányzat által fenntartott zöldterületeken karbantartást és gyepesítést végeznek, a Hunyadi térre pedig további virágzó növényeket telepítenek.

A planténer-kihelyezést is folytatják idén. A Zöld Start program keretein belül két ütemben - május második fele és június első fele között - 40 planténert és 15 darab virággömböt helyeznek ki, főleg a Podmaniczky, a Szinyei-Merse és az Eötvös utcában. Csak tavaly júliusban kilenc díszkörte- és gömbkőris-, augusztusban további 18 örökzöld, szeptemberben pedig 41 gömbjuhar- és  hársplanténerrel gazdagodott a VI. kerület.

Lévén belső kerület, Terézváros lehetőségei korlátozottak, ezért a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő muskátli-akcióval szeretné segíteni lakosait abban, hogy minél több ablak boruljon virágba. A tíz éve 400 tővel kezdődő akcióban tavaly már hatezer tő virágot osztottak ki, ez a szám idén nyolcezer lesz. tavaly reggel 6 óra óta várakoztak az érintettek a Hunyadi téren, olyan nagy tömegben, hogy a közterület-felügyelet segítségét kellett kérni a gyorsabb és zökkenőmentes lebonyolításhoz.

A muskátliakción természetesen csak a terézvárosiak vehetnék részt, akik lakcímkártyájukkal tudják a  jogosultságukat igazolni. Lakásonként három tő muskátlit osztanak ki.

Ahogy minden évben, úgy így idén is kiegészíti az önkormányzat a virágosztó akciót egy veszélyeshulladék-gyűjtőpont felállításával. A lakosok oda vihetik például a háztartásukban fellelhető szárazelemeket, akkumulátorokat, olajos, festékes textíliákat, csomagolási eszközöket, fémeket, fáradtolajat, étolajat, zsírmaradékokat és fénycsöveket. Ezeket szintén április 23-án, 8 és 13 óra között adhatják le a Hunyadi téren.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.