A KDNP támogató menetekre bíztat

A KDNP bízik abban, hogy a Székelyek nagy menetelése jelentős lépés lehet a közösség autonómiájához vezető úton.

A kisebbik kormánypárt szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: hisznek abban, hogy Európa "egyetlen még autonómia nélkül, zárt tömbben élő nemzeti közösségének" sorsát a világ magyarságának közös összefogása meg tudja változtatni.

Ismertetik, hogy a KDNP polgármesterei kitűzték a székely lobogókat, és azt kérik, hogy a képviselő-testületek fejezzék ki támogatásukat az erdélyi, székely testvértelepüléseknek, a diaszpóra magyarsága pedig a távolból e-mailben jelezheti támogatását a szervező Székely Nemzeti Tanácsnak.

"Annak érdekében, hogy még nagyobb nyomatékot adjunk székely testvéreink jogos önrendelkezési törekvéseinek, kérünk minden magyart, fejezze ki szolidaritását velük" - fogalmaznak a közleményben. A KDNP azt szeretné, hogy vegyenek részt minél többen a nagy menetelésen vagy a magyarországi támogató menetek valamelyikén.
 

Az SZNT által vasárnapra szervezett Székelyek nagy menetelésén két háromszéki falu, Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal kívánják felhívni a figyelmet az egységes, önálló, autonóm Székelyföld igényére.

Vasárnap Budapesten és több más településen is tartanak szimpátiatüntetést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.