A KDNP szerint családban nincs erőszak

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciója nem tud azzal a megfogalmazással azonosulni, amelyik a megromlott párkapcsolatokban jelenlévő erőszakot "családon belüli" elnevezéssel használja, de amint a család helyett más kifejezés lép be, akkor a frakció egyöntetűen támogatni fogja a téma napirendre tűzését.

Harrach Péter frakcióvezető ezt a hétfői országgyűlési szavazás után közölte az MTI-vel, kitérve arra, hogy a képviselőcsoportból többen tartózkodtak a voksolásnál.

Mint közleményében írta: a KDNP elítél és büntetendőnek tart minden erőszakos cselekményt, különösen azokat, amelyek során nőket vagy gyermekeket bántalmaznak.

A kisebbik kormánypárt nem tud azonban azzal a megfogalmazással azonosulni, amelyik a megromlott párkapcsolatokban jelenlévő erőszakot "családon belüli" elnevezéssel használja.

A frakció tartalmilag egyetért a javaslatban foglaltakkal, de a család szó ebben az összefüggésben helytelen és félrevezető. Amint a család helyett más kifejezést használnak, akkor a frakció egyöntetűen támogatni fogja a téma napirendre tűzését - írta a frakcióvezető.

A 366 igen szavazattal, tíz KDNP-s politikus tartózkodása mellett hétfőn meghozott döntés arra kötelezi az Országgyűlést, tűzze napirendjére, hogy önálló bűntetőjogi tényállásnak minősüljön a családon belüli erőszak, vagyis az legyen a büntető törvénykönyv (Btk.) része. Az Élet-Érték Alapítvány csaknem százezer aláírást gyűjtött össze népi kezdeményezéséhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.