A KDNP szerint Bajnaiék "túllicitálnak"

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Bajnai Gordonék csak a túllicitáláshoz értenek. A kisebbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy Bajnai-Gyurcsány kormányok idején a rezsiköltségek tizenötször emelkedtek.

A kisebbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az önmagát korábban válságkezelőnek tituláló Bajnai Gordon - látva a kormányoldal sikeres rezsicsökkentési lépéseit - csak arra volt képes, hogy szomorú arccal panelházak elé álljon és "alternatív opcióként" többszörös rezsicsökkentési megoldásokat ígérgessen.

A Kereszténydemokrata Néppárt emlékeztet mindenkit, hogy a Bajnai-Gyurcsány kormányok alatt a magyar emberek rezsiköltségeit tizenötször emelték, amelynek következtében a gáz ára megháromszorozódott, a villamos energia pedig a duplájára nőtt. Ilyen előzmények után ki hinne egy olyan formációnak, ahol vezető szerepet tölt be egy ex-Gyurcsány miniszter, egy drogliberalizációval kétes hírnevet szerzett aktivista és egy LMP-t szétrobbantó Jávor Benedek? - tették fel a kérdést.

Mint írták, azt javasolják az ellenzéki pártoknak, hogy a lakosság érdekeire tekintettel tegyék félre szavazatszerző koncepcióikat és támogassák Magyarország kormányának tehercsökkentő lépéseit.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség korábban azt ígérte: ha kormányra jut, épület-felújítási programot kezd, amellyel hét év alatt a lakások kétharmadában - akár 30 százalékkal is - csökkenthető lesz a fűtésszámla.     

Bajnai Gordon, a választási szövetség vezetője a héten egy tízemeletes újpesti panelház előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a lakásokat - először a lakótelepi és a társasházakat - önrész nélkül hőszigetelnék, kicserélnék bennük a nyílászárókat, a kazánokat. Ez lenne a tehercsökkentési program első eleme. A tulajdonosoknak a költségeket utólag kellene megfizetniük úgy, hogy a pénzt a havonta képződő megtakarításukból vonnák le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.