A KDNP is bukott baloldalazott egyet

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint ma az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért, az iskolák működtetéséért, a pedagógusok béremeléséért.

A KDNP vasárnap ezt annak kapcsán tudatta közleményben az MTI-vel, hogy a szocialista Hiller István szerint Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár ötödikes és nyolcadikos diákoknak írt levele tökéletesen példázza, miért kell leváltani a kormányt és a felfogást. Az MSZP humánpolitikai kabinetjének vezetője szerint a kormány központilag akar nevelni, és csak az történhet, amit a "mindenható állam" akar.

A KDNP közleményében azt írták, a magyarok 2010-ben úgy döntöttek, nem kérnek többet a Hiller-féle oktatási rendszerből. Amikor a szocialisták kormányoztak, eltörölték a Nemzeti alaptantervet, kistelepülések százai zárták be az iskolákat, és hagyták, hogy liberális kísérleti tereppé legyen az oktatás, ahonnan minden ötödik gyerek funkcionális analfabétaként került ki - hangsúlyozták.

Hozzátették, ma az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért, az iskolák működtetéséért, a pedagógusok béremeléséért, a rászoruló gyermekek ingyenes tankönyvellátásáért, étkeztetéséért és ösztöndíjban részesítéséért.

Vajon miért rettegnek a szocialisták attól, hogy olyan generációk nőnek fel, akik a hazájukat szeretik, kiállnak érte? - teszik fel a kérdést. A KDNP szerint azért retteg az MSZP ettől, mert tudja, hogy a hazájáért kiálló új nemzedék a bukott baloldal végleges háttérbe szorulását jelentheti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.