A KDNP elítéli a Szolidaritás "arculati tolvajlását"

A Kereszténydemokrata Néppárt szégyennek tartja, hogy a magyar Szolidaritás mozgalom a "világtörténelmet formáló" lengyel Szolidaritás nevével él vissza és arculatát használja "megbotránkoztató" akcióihoz.

Ezt a kisebbik kormánypárt annak kapcsán közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy szerintük a magyarországi mozgalom "az általános közfelháborodás ellenére megkísérelte megvédeni csúfos szobordöntő akcióját" október 23-án.

Kiemelték: a béke Nobel-díjas Lech Walesa volt lengyel államfő által elsőként vezetett lengyel Solidarnosc - Szolidaritás Független Szakszervezetnek semmi köze nincs a névutánzó magyar társasághoz. A lengyel szervezet a KDNP kérdésére közölte, hogy a magyar Szolidaritás mozgalommal semmiféle hivatalos vagy egyéb kapcsolatuk nincsen, továbbá a Solidarnosc jellegzetes logóját a lengyel szervezet engedélye nélkül használják - tudatták.

A KDNP elítéli "az arculati tolvajlást" és különösen otrombának tartja, hogy október 23-án a magyarországi Szolidaritás azokat az évszázados magyar-lengyel testvérkapcsolatokat rombolta, amelyek érzése 1956-ban a budapesti diákokat mozgatta a forradalomhoz vezető úton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.