A Jobbik visszautasítja a Fidesz állításait

A Jobbik szerint a Fidesz állításával ellentétben nem az ellenzéki párt, hanem a nagyobbik kormánypárt szabotálta el az adóhatóság kiemelt adózókkal kapcsolatos gyakorlatát vizsgáló bizottság felállítását.

Gyöngyösi Márton a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte: Zsigó Róbert a Fidesz szóvivője kedden felháborítónak nevezte, hogy sem az MSZP, sem pedig a Jobbik nem támogatta a keddi országgyűlési szavazáson az adóhatóság kiemelt adózókkal kapcsolatos gyakorlatát vizsgáló bizottság felállítását, pedig korábban követelték a testület felállítását.     

A jobbikos politikus azt mondta: korábban a Jobbik kezdeményezte a vizsgálóbizottság felállítását, amit a Fidesz, illetve a kormány tagjai különböző indokokkal - az adótitkokra, vagy az adómorál védelmére hivatkozással - "elszabotáltak".     

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: a kormánypártok emellett lényegében "megtorpedózták" a vizsgálóbizottság létrejöttét, amikor megszavazták, hogy csak azután állhat fel a testület, ha a vizsgálat tárgyában indult büntetőeljárás büntetőjogi felelősséget állapít meg.     

A Jobbik szerint ezek után Zsigó Róbert nyilatkozata a "cinizmus csúcsra járatása". Az ellenzéki párt visszautasítja a Fidesz vádjait, szerintük a kormánypártnak inkább érdemi lehetőséget kellene biztosítania az ügy kivizsgálására. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.